Godišnji horoskop za 2014. godinu

OVAN (21.3.- 20.4.)
Posao -Ovo bi mogla biti veoma značajna godina  u kojoj postavljate temelje vaše karijere, naročito ako pravite planove kada je inostranstvo u pitanju. Ne insitirajte na onome što znate da nije moguće sve do kraja juna, u pregovorima, posebno u vreme retrogradnog Merkura od 23.februara do 18.marta kada možete biti suočeni sa problemima i u sferi dokumentacije, ponovo od 27. juna do 21.jula i od 21.oktobra do 11.novembra. Pomračenje Sunca 10.maja donosi moguće poveće nesmotrene izdatke. Sve do kraja marta trebalo bi da sa mnogo opreza pristupate novim aranžmanima i poslovima jer možete ući u rizičan posao.Mnogi od vas će rešiti stambeno pitanje, oni sredovečni, možda i svojoj deci. Rešavaćete pitanje poslovnog prostora kupovinu vikendice, kuće na moru, naročito od druge polovine juna do sredine septembra. Velika materijalna ekspanzija moguća je preko privatnog biznisa. Najopasniji segment vašeg života su finansije, naročito ako ste skloni zaduživanju i iako će vas sreća poslužiti u julu i preko leta, budite oprezni  kada je ulaženje u nove poslove u pitanju najesen ali već od novembra neko će vas podržati i moguće je unapređenje na  poslu.

Ljubav –Tranzit Marsa, vladaoca vašeg znaka preko Vodolije donosi već početkom godine nove mogućnosti u vidu veze sa nekim ko se bavi poslom zbog koga je prisutan u javnosti.U februaru i prvoj polovini marta moguća je tajna veza. Krajem marta bićete pred velikim izazovom da uđete u emotivnu vezu sa poznatom osobom.Velika  uzbuđenja čekaju vas u aprilu, naročito ako vam se dopadaju neki drugi  Ovan, Bik, Lav ili Vaga. Vodolije će takođe biti za vas veoma privlačne. April je posebno veoma interesantan za one koji vole da flertuju.Prva polovina maja takođe nosi nova uzbuđenja, ako ste u vezi sa Lavom ili Rakom, u vreme pomračenja Sunca 10.maja budite skloni praštanju. Dame Ovovi mogu biti privučene šarmom bankara, lekara ili umetnika a muškarci Ovnovi mogu biti  vezi sa nekom damom koja se bavi umetnošću ili je prisutna u javnosti.Početkom juna budite oprezni u saobraćaju i ne ulazite u rasprave sa nepoznatima. Kraj proleća i leto mogu biti veoma uzbudljivi i strastvene avanture su na vidiku sa nekim ko će želeti sa vama da stupi u brak. Jesen bi mogla da donese prilične probleme, posebno u odnosima sa Lavom, Bikom, Jarcem. Sredinom septembra možete biti pred velikim izazovom da uđete u vezi sa nekim ko će biti podjednako ljubomoran koliko i vi u novembru biste mogli doći u iskušenje da uđete u vezi sa nekim koga viđate na poslu.Tajna veza sa Blizancima, Rakom ili Devicom.Asteroid Karma cele godine prelazi samo tri znaka, Device, Vage i Škorpije stavljajući težište vaših interesovanja na nekog koga viđate na poslu i s kim lako možete odlučiti da uđete u tajnu vezu.
Zdravlje- Obratite pažnju na ishranu i moguć pad imuniteta ujesen.

bik
BIK (21.4.- 21.5)
Posao- Godina u kojoj bi trebalo da budete oprezni kod donošenja radikalnih rešenja, posebno u vreme pomračenja Sunca 10. maja u vašem znaku kada možete u afektu preći na drugo radno mesto a da ni sami ne znate da li je to ono što ste želeli. Odnosi sa poslovnim partnerima biće izuzetno važni jer samo preko zajedničkog posla ili timskog rada možete ostvariti uspeh. Karijera u velikoj meri zavisi od dobrih saradnika, umetnici i oni koji rade u velikim privatnim firmama, medijima, mogu očekivati uspeh. U vreme pomračenja Sunca 3. novembra takođe morati biti dobar taktičar.Godina počinje energičnim akcijama ali ako zavisite od Vodolije, Škrpije, Jarca ili Ovna, budite diskreni u iznošenju svojih želja i stavova. Novac pristiže sa više strana. Sredinom aprila budite oprezni u radu sa Ovnom, Lavom  ili Vagom. Devica i Škorpija mogu pokušati da imaju uticaja na vaše stavove.Početak februara donosi dobru poslovnu ponudu od stranaca a početkom marta možete ući u nov umetnički ili naučni projekat.Sredinom aprila budite oprezni u radu sa Ovnom, Lavom  ili Vagom. Devica i Škorpija mogu pokušati da imaju uticaja na vaše stavove.od kraja juna do 21. jula naivnost i želja za brzom zaradom može vam doneti više prolema nego profiti. Poslednja dekada jula i početak septembra mogu biti dobri za poslove.Od polovine septembra do 1. novembra nemojte ulaziti u rizične poslove ni u konfliktne odnose.Od novembra do kraja godine nastupa ponovo vaš period.
Ljubav- Pluton, vladalac astrološke kuće partnerskih odnosa pravi sve vreme napet aspekt sa Uranom što za vas znači potrebu da prvenstveno transformišete odnose u domu.Mladi slobodni Bikovi mogu poželeti da osnuju svoj dom ali od 13.aprila do 21. septembra retrogradni hod Plutona čini partnera nedovoljno pouzdanim. S druge strane, Mesečevi čvorovi- karmički zadaci, u astrološkim kućama koje simboliju vas i partnera čine godinu presudnom po mnogim pitanjima. Uvereni ste da se previše popustljivi, partner previše dominantan, prihvatite to kao nešto što se može okrenuti u vašu koristi.Pomračenje Sunca 10.maja i 3. novembra samo otežava situaciju tako da ne ističite u prvi plan svoje želje i svoje planove. Prupstite partneru da dnosi odluke. Slobodni Bikovi mogu stupiti u vezu sa nekim ko nije slobodan.Preko leta vas čekaju romanse na putovanjima a najesen, posebno sredinom septembra možete biti skloni da pravite radi ljubavi kompromise koji vam ne odgovaraju.Dame Bikovi umesto preduzmijivosti treba ako ništa drugo da glume popustljivost, stil gejše će vam doneti više uspeha nego bilo kakvi aduti ili potreba da držite konce u svojim rukama.Pazite da posle romantičnog leta ne nastupi jesen u kojoj čete morati da se pravdate jer slede ljubomorne scene, ambicozan partner može od vas očekivati mnogo više pažnje nego što ste spremni da mu pružite.
Zdravlje – Pazite se povrede.

 blizanci
BLIZANCI (22.5.- 21.6.)
Posao -Jednom u dvanaest godina Jupiter boravi u vašem znaku i početkom godine podstican snagom Marsa donosi mogućnost uspeha u poslu koji ima veze sa javnošću. Od sredine juna 2012. kada je ušao u vaš znak do kraja juna 2013.donosi vam pojčan optimizam ali i verovatno pogrešne procene poslovnh mogućnosti jer je Jupiter slab u vašem znaku. Mnogo toga ćete pokušavati da započnete, naporno ćete raditi i u januaru, februaru i aprilu možete biti uspešni ali zarada verovano neće biti očekivana.U maju možete biti izloženi stresu, posebnu pažnju treba da obratite u vreme pomračenja Sunca 10. maja i 3. novembra kao i u vreme retrogradnog kretanja Merkura, vladaoca vašeg znaka i to  od 23.februara do 18.marta kao i od 27.juna do 21.jula i od 21.oktobra do 11. novembra. Do 7.jula retrogradni hod Satruna slabi moć  vaše koknkurencije zbog čega ćete uz malo više napora biti u stanju da ipak postignete dosta toga. U periodima retrogradnog Merkura treba posebno da budete oprezni kod potpisivanja ugovora, poslova koje sklapate sa osobama koje dolaze iz inostranstva ili žive u drugim gradovima. Ulazak Jupitera u znak Raka za vas predstavlja sjajnu šansu pa od jula kreće vaš period i tokom leta možete učiniti mnogo toga što će vam se isplatiti i sve do 7. novembra direktan hod Jupitera može doneti dosta novca i pored problema koji bi mogli najesen iskrsnuti u saradnji sa Bikom, Jarcem ili Škorpijom.
Ljubav –Februar je mesec ljubavi za mnoge predstavnike vašeg znaka. Pojačane emocije prema jednoj Vodolji, Strelcu ili Vagi mogu biti povod optimizmu ali često nećete biti  načisto kako treba da se postavite kako u ljubavnim odnosima. Imate veliku potrebu za uzbuđenjima i za ljubavlju ali će sa izuzetkom kraja marta i početka aprila celo proleće biće za vas prilično stresno. Veze sa onima koji nisu slobodni, tajne veze i sklonost flertu može tokom maja doneti dosta problema. Pazite da ne uđete u vezu koja bi mogla da vam u priličnoj meri iskomplikuje život, naročito ako se radi o nekom ko se bavi sportom, izuzetno je ambiciozan ili želi,ako ste oboje mladi, da stupi u brak sa vama.Sve do polovine juna Crni Mesec Lilit, simbol erotskih moći i uticaja koji imate na suprotni pol biće izuzetno jak u vašem znaku. Ako vam se dopadaju neki Strelac ili Ribe sa kojima ne možete da uspostavite zadovoljavajuću vezu čačekajte kraj juna da Jupiter uđe u znak Raka, znaćete šta je za vas najbolje i kako da mu priđete.. Druga polovina jula je odlična za putovanja i nova poznanstva, ulazak u brak. Celo leto sve do polovine septembra traje povoljan period  za ljubav, kako za slobodne tako i  za one koji su u braku.Od sredine septembra sve do kraja godine, moraćete da pokažete mnogo više strpljenja za partnera jer će on verovatno prolaziti koroz neke svoje dileme u vezi sa poslom i karijerom.
Zdravlje - Smanjite obroke.

rak
RAK (22.6.-22.7.)
Posao - Interesantna godina za one koji su pod dobrim uticajem Jupitera,  jer posle 12 goidna ulazi u vaš znak krajem juna što je dobro za one koji žele da putuju u inostranstvo, da promene posao, napreduju ili promene stan.Januar donosi probleme sa ambicioznim šefovima koji pred vas postavljaju nemoguće zahteve. I sami ste već dovoljno sebi toga dali u zadatak da nećete želeti da trpite pritisak sa strane.U februaru se nastavlja naporan period ali ćete biti spremni da radite neki honorarni poso jer sledi dobar zarada. Vaš znak će biti pod velikim stresom do kraja juna, naročito ako spadate u one energične predstavnike vašeg znaka koji uvek moraju da budu nečim okupirani.Maj je dobar ako se izuzme pomračenje Sunca 10.maja koje može doneti probleme ako radite u osiguravajućem zavodu ili nekoj velikoj trgovinskoj firmi. Jun i jul su odlični meseci za odmor a u drugoj poloivni jula pružaju se dobre  mogućnosti za proširenje saradnje sa strancima ili ćete rešiti da otputujete u  inostranstvo.Sredinom avgusta, septembra i ceo oktobar možete biti izloženi velikim naporima,  predstoji vam borba sa konkurencijom, borićete za svoje mesto pod suncem.Pomračenje Meseca, vladaoca vašeg znaka 25.aprila, 25. maja 18. oktobra i  još jedno pomračenje Sunca 3. novembra mogu biti datumi kada možete doneti odluke rukovođen srcem a ne razumom.
Ljubav – Neko ko nije uspeo da vas osvoji tokom poslednjih meseci 2012. pokušaće odmah u januaru da na svaki mogući način privuče Vašu pažnju. Naročito će biti na to spemni Ovnovi i Škorpije, Jarac ili Ribe.U martu su mogući dobri odnosi sa strancima, i ako vaš posao podrazumeva putovanja, moguća su interesantna poznanstva kada možete započeti i novu ljubavnu vezu. Obratite pažnju na jednu Škorpiju ili Jarca koji mogu pokazati prema vama veliko interesovanje.Moguća je romansa sa Bikom i Ribama, Bikom.Venera ima velikog uticaja na vaš ljubavni život i ako vas neko koga tretirate kao prijatelja opseda pozivima za izlazak, izlivima pažnje, verovatno ćete prihvatiti udvaranje tokom juna, čak i ako nije slobodan. Sve do pred kraj juna skloni ste flertu nezavisno od statusa osobe koja vam se dopada. Tokom Lega, posebno u julu može vam se svideti neki Strelac, Rak ili Lav, vrlo burno leto je pred vama, teško ćete kontrolisati svoje emocije.Od sredine septembra do početka novembra teško ćete ubediti partnera da nema razloga za ljubomoru jer ćete, gde god se pojavite privlačiti pažnju.Krajem jeseni možete razmišljati o braku ili ćete, ako ste u vezi ili braku stabilizovati odnose sa stalnim partnerom stavljajući interes porodice na prvo mesto. U novembru je moguća romansa sa Bikom, Škorpijom ili Jarcem.
Zdravlje – Pazite se opekotina.

lav
LAV (23.7.-23.8)
Posao - Ako vam je 2012. godine bila godina previranja, donošenja povremeno pogrešnih odluka, neprijatnih iznenađenja, neočekivanih ne uvek prijatnih obrta, ulazite u godinu u kojoj ćete moći da doživite pozitivne promene, uglavnom sledeći svoju intuiciju i na osnovu dosadašnjeg iskustva. Tokom prve polovine godine dok je Jupiter u astrološkoj kući prijatelja, potrebna vam je podrška javnosti i osoba na položaju, u drugoj polovini godine, vaše šesto čule biće vaš glavni „vodič“u kom pravcu da usmerite karijeru.Prvi meseci sve do polovine marta mogu biti veoma stresni jer vam predstoji  promena na poslu na koju morate da se priviknete, bilo da se radi o novim saradnicima ili ćete promeniti firmu.Od druge polovine marta do pred kraj aprila povoljan je period je za razne vrste aktivnosti, posebno u okviru visokog obrazovanja, stručnog usavršavanja, sporta i poslova sa starancima.U maju je moguć ulazak u veliki projekat koji bi mogao da vam pred kraj ovog meseca donse dobru reputaciju, mogućnost putovanja i aranžmana sa strancima, sa izuzetkom oko 10. maja u vreme pomračenja Sunca. Krajem juna desiće se ono na šta ste dugo čekali ulazak Jupitera u znak Raka a to je odlična pozicija za intuitivne, kreativne Lavove i situacija počinje da se povoljno odvija, posebno za naučnike, umetnike i sportiste. Moguća je saradnja sa prekookeanskim ili dalekim zemljama.Tokom jeseni budite oprezni u radu sa Škorpijama i Jarcima, posebno 3. novembra u vreme novog pomračenja Sunca.
Ljubav – U januaru, na vas ima velikog uticaja Mars, planeta strasti pa su odnosi sa jednim Ovnom, Škorpiojom ili Jarcem prilično naporni, dok bi Vodoljia mogla biti skoro idealni partner za neformalne veze. U februaru vam „pomaže“ Venera da osvojite Bika, Ribe, Raka ili Vagu a od polovine marta do 2o.aprila opet imate pomoć Marsa ako želite da osvojite nekog ko se bavi sportom, visokim obrazovanjem, radi za strance. U maju bolje ne preduzimajte ništa što bi moglo da se okrene protiv vas, jun ponovo donosi prijatna uzbuđenja, a od polovine jula do kraja avgusta moguće su i tajne romanse negde na letovanju ili sa nekim ko nije slobodan.Mnogima će jesen biti stresna a vama će Mars svojim tranzitom pomoći sve do polovine oktobra kada bi bilo dobro da se smirite i ne tražite „đavola“ da ne biste imali posla sa ljubomornim Bikom, Jarcem ili Škorpijom. Od pomračenja Sunca 3.novembra do kraja godine pokušajte da vodite miran život bez većih trzavica.Romansa sa Blizancima i Vagom biće za vas veliki izazov tokom cele godine, mnogi Lavovi mogu biti skloni paralelnim vezam, tajnim avanturama sve do jeseni ali bi u vreme retrogradnog Merkura od 23.februara do 18. marta, od 27.juna do 21. jula i od 21. oktobra do 11. novembra trebalo da budete taktični ako ste u vezi sa Blizancima, Devicom ili Škrpijiom.
Zdravlje – Obratite pažnju na stomačne tegobe.

devica
DEVICA (23.8. - 22.9.)
Posao – Predstavnici vašeg znaka nisu pod naročitim uticajem Jupitera pa tako na vas ova planeta dobrotvor neče imati nekog značajnijeg uticaja. Nakon godine u toku koje ste pokušavali da uspostavite dobru komunikaciju sa strancima i moguće imali dosta mogućnosti da zaradite u radu sa njima, od sredine ove godine pružaju se dobre mogućnost za uvećanje prihoda u radu sa prijateljima. Početak godine , posebno februar donosi mnogo obaveza, naročito ako želite da uvećate prihode preko nekog paralelnog posla ili nameravate da promenite posao. Dobijate razne mogućnosti da se istaknete, posebno u radu sa Ribama, Devicama i Škorpijama. Tokom celog proleća imaćete nove prilike za obnovu saradnje sa nekadašnjim saradnicima sa kojima već imate dobro iskustvo. U maju su moguća putovanja u inostranstvo kako poslovna tako i u sopstvenoj režiji. Prestoji vam naporna jesen što se tiče poslova i odgovornosti jer ćete verovatno dobiti radno mesto koje će zahtevati mnogo više vaše energije i vremena. Vaš praktični duh doći će do izražaja mnogo više pod uticajem Saturna u Škorpiji i Plutona u Jarcu pa ćete imati prilike da napredujete u medijima ili u bankarstvu.Kako spadate u znake koji su pod uticajem Merkura, retrogradni hod ove planete odgovorne za biznis od 23.februara do 18. marta, od 27.juna do 21. jula i od 21. oktobra do 11. novembra može u tom periodu da donese neke manje zastoje u isplati ili pri sklapanju ugovora.
Ljubav –Cele godine glavne planete koje utiču na vaš ljubavni život su Saturn, planeta ozbiljnosti, postojanosti i simbol prošlosti u aspektu sa Plutonom, planetom harizme. Bićete izloženi velikim iskušenjima, naročito ako ste dama Devica jer će vam se udvarati gospodin Škorpija ili Jarac, bili slobodni ili ne. Oni koji žele ozbiljnu vezu upravo sve do maja, posebno u drugoj polovini marta i aprila mogu doživeti interesantne susrete koji počinju flertom a u  maju se situacija razvija u željenom pravcu. Krajem juna, ulaskom Jupitera, planete dobrotvora u astrološko polje ljubavi, javnosti i prijateljstva, postajete mnogo društveniji i otvoreniji za saradnju. Ulazak Venere, planete ljubavi u junu u znak Raka, zatim 23. jula u vaš znak i ulazak Crnog Meseca Lilita, mitske planete erotičnosti u romantičnog Raka refletovaće se povoljno na predstavnike vašeg znaka.Ljubavni život će se stabilizovati a u drugoj polivni jula možete doživeti romansu o kojoj ste mašatli. Od sredine septembra do kraja oktobra ne ulazite u konflikte sa ljubomornim partnerom.Od novembra do kraja godina moguća je romansa sa Škorpijom ili Bikom. Cele godine Jarac će biti znak u koji ćete moći najviše da se pouzdate u svakom pogledu.
Zdravlje – Pazite se u saobraćaju.

 vaga
VAGA ( 23.9.- 23.10.)
Posao – Iza vas je burna godina puna raznoranih obrta i često srećnih okolnosti koje ste verovatno uspeli da iskoristite. Ako ste ušli u ozbiljan aranžman sa strancima, turističkim organizacijama, marketinškim firmama, medijima, onda ste na putu da stvoj status učvrstite i da sebi obezbedite dodatne prihode.Sve ono što ste radili tokom 2012. neko je pratio, i moguće potajno vam se divio. Nastupa vaše vreme, Jupiter sredinom godine ulazi u astrološku kući karijere i vaše lične ambicije se ostvaruju. Na samom početku godine, krećete energično da se postavljate prema svojim obavezama, saradnicima i pravite odabir kolega sa kojima ćete raditi. Prioritet ćete dati privatnim poslovima i moguće je značajno uvećanje prihoda naročito u aprilu u okviru partnerskog odnosa koji će doneti dosta novca. Poslovi koji imaju veze sa medijima i inostranstvom donose do kraja juna zadovoljavajuće prihode i čak vas ni pomračenja Sunca i Meseca ne mogu ozbiljno uzdrmati osim onog 3.novembra. Do tada možete imati puno poverenje u savete Bika, Raka, Strelca i Jarca i najbolje je da podredite svoju volju onima koji imaju više iskustva od vas ma o čemu da se radi. Mogući su neočekivano veliki prihodi i tokom leta dobre šanse za napredovanje, naročito ako vam se ukaže prilika da nekoga u poslu zamenite. Naporna jesen donosi mnogo više stresa iako ćete se sasvim dobro snalaziti zahvaljujući svojim diplomatskim sposobnostima.
Ljubav – Tokom većeg dela godine asteroid Karma boravi u vašim astrološkim kućama tajni, intuicije i vaše linosti zbog čega ćete verovatno biti spremni  da često flertujete, bili slobodni ili ne. Vaša potreba za sigurnošću je izrazito naglašena zbog čega će dame Vage očekivati od partnera da budu ambiciozniji imaće veliki uticaj na njih pa je moguće da upravo preko partnera steknu poveći imetak, nekretninu ili nađu dobar posao.Muškarci Vage mogu takođe preko partnerke naći za sebe neko rešenje u vezi sa poslom bilo da se radi. Partnerksi odnosi su za Vagu veoma bitni i u aprilu će upoznati nekog s kim će možda nakon  ulaska Jupitera u znak Raka krajem juna poželeti da započni neki zajednički projekat. Oni koji su u braku mogu očekivati rešavanje stambenog pitanja u drugoj polovini godine  a slobodina od jula kreće romantičan period, mogućnost romanse na odmoru i sve do druge polovine septembra traje dobar period za romansu. Ulaskom Venere, vladaoca vašeg znaka u Strelca početkom oktobra nastupa period od mesec dana povoljnog tranzita ove planete ljubavi koja vam može doneti vezu sa nekim ko živi ili radi u inostranstvu. Veza sa Vodolijom ili nekim Strelcem i dalje za vas ostaje najveći izazov.
Zdravlje – Mogući problemi sa kostima.

skorpija
ŠKORPIJA (23.10.- 21.11.)
Posao –Pred vama je jedna od značajnijih godina, naročito ako su vaši planovi na bilo koji način vezani za inostranstvo. Jupiter,planeta simbol novca i inostranstva koja vlada vašoj astrološkom kućom kontakata sa strancima u drugoj polovini godine je ulaskom u Raka naklonjena onima koji prave velike planove.Januar i mart su dobri meseci za započinjanje novih poslova mada će vam početkom godine biti potrebno strpljenje, taktičnost i spremnost da pregovarate.Vaš znak je jedan od najuticajnijih jer je u njemu Saturn, planeta odgovornosti u doborm aspektu sa Plutonom, planetom harizme, vladaocem vašeg znaka.Ovaj aspekt neće moći niko i ništa da ugrozi tako a ćete biti jedan od znakova koji je izložen najvećim poslovnih zahtevima koje će vam postavljati drugi ali i vi ćete sami sebi postavljati visoke ciljeve.Prvu polovinu godine obeležiće brojni susreti, nova poznanstva, novi kontakti i rad sa onima koji su podjednako ambiciozni kao i vi. Neka druga Škorpija biće spremna da sa vama napravi kompromis.Čuvajte se Vodolije za koju nikada ne znate kako će reagovati, posebno na vaše ambicije koje nećete kriti. U vreme pomračenja Sunca 10. maja kao  3. novembra ne sklapajte poslovne aranžmane ma kako izgledali primamljivi.Od polovine septembra budite oprezni s novem, i u sklapanju poslova sa Bikom, Lavom ili Vodoijom.
Posao -Ljubav je za Škorpiju veoma važan segment života a situacija kreće nabolje u drugoj polovini godine kada ćete organizovati život tako da će vam ostati više vremena za partnera i najverovatnije ćete mnogo češće zajedno putovati nego prethodnih godina. Tokom zime i proleća imaćete brojne mogućnosti da ostvarite vezu sa nekom Vagom, Ribama ili Jarcem.April može biti veoma stresan za one koji su u vezi sa posesivnim partneroma početkom maja u vreme pomračenja Sunca 10. maja možete biti previše okupirani rešavanjem porodičnim problemima. Bikovi će vam biti posebno veoma interesantni , mada ni Vagama ni Ribama nećete moći dao dolite.  Mnogi će se odlučiti od juna za odlazak u inostranstvo i ulazak u brak. Leto je puno raznih izazova i oni koji su slobodni, mogu tada očekivati mnogo prijatnih momenata u društvu atratktivne, ambiciozne i veoma lojalne osobe. Jesen donosi mogućnost zategnutih odnosa zbog ljubomore, posebno ako ste u vezi sa Bikom  ili Jarcem, Vodolijom. Polovinom oktobra asteroid Karma ulazi u vaš znak donoseći vam strastvenu ljubav se jednom Devicom ili Jarcem. U vreme pomračenja Sunca u vašem znaku 3. novembra možete ponovo biti suočeni sa problemom u porodici i moguće da ćete želeti da se maksimalno osamostalite, naročito ako ste mladi i nameravate da stupite u brk ili se to dogodi toko prethodnih meseci.
Zdravlje – Mogući problemi sa kostima i ekcemom.

strelac
STRELAC (22.11.- 21.12.)
Posao - Vaš znak je tokom 2012. prolazio kroz  mnogobrojna iskušenja kako na poslu tako i u ličnom životu. Tranzit Jupitera, vladaoca vašeg znaka preko astrološkog polja partnerskih odnosa nije se svima pokazao kao tranzit planete dobrotvora pa ste verovatno imali probleme koje ćete moći da definitivno rešite u drugoj polovini 2013. godine. Tranzit Marsa, planete energičnosti  preko znaka Vodolije donosi mogućnost uspostavljanja dobrih odnosa sa osobama koje često putuju, poslom su orijentisani ka inostranstvu ili se bave sportom, umetnošću.Svaka vrsta stručnog usavršavanja može se pokazati kao veoma bitna, poseno za one koji planiraju odlazak na neku vrstu specijlaizacije u inostranstvo. Mart može biti veoma naporan, posebno onima koji rade u privatnim firmama dok se u apriliu ukazuju bolje šanse za napredovanje u svakom pogledu.Godina je povoljna za one koji su na kraju studija ili traže posao. Manje nesuglasice na poslu moguće su na poslu u vreme pomračenja Sunca 10.maja i 3. novembra. U finansijskom pogledu trebalo bi da se stabilizujete. Posle napornih prvih šest meseci u kojima ćete se boriti za svoj status, najverovatnije dobijate uvećanje prihoda,premeštaj na bolje radno mesto ili ćete se odlučiti za partnerksi odnos u okviru privatnog biznisa.
Ljubav – Za one nestalne, preosetljive Strelce, tranzit Jupitera preko Blizanaca donosi burna osećanja, mnobrojne scene, često nerazumevanje. Sve o no sa čime ste bili suočeni od sredine juna 2012. nastaviće se do kraja juna 2013. nećete biti načisto kako da se postavite u vezi koja vas u priličnoj meri opterećuje. Mnogi će  pokušati da obnoveo veze koje su raksinuli, februar i april donose nove ljubavi ili pomirenja, strastvene veze. Opasnost leži u vašoj sklonosti ka tajnim vezama, lako ćete se upuštati u rzične situacije iako najverovatnije jedno od vas dvoje neće biti slobodan. Jun i jul su meseci u kojima ćete uspeti da sebi priušitite i dosta odmora i razonode, društveni i ljubavni život će biti mnogo sadržajniji.Tokom cele godine bićete u procepu između dve mogućnosti, pokušaćete da napravite ravnotežu između onoga što vi želite i onoga što drugi od vas očekuju od vas. Retrogradni hod Merkura od  23.februara do 18.marta, od 27. juna do 21.jula i od 21.oktobra do 11.novembra. može doneti nesuglasice zbog partnerove nervoze i vaše nemogućnosti da ga razumete.Povremeno, naročito najesen, možete osetiti veliki pritisak od strane partnera da pristanete na neke njegove uslove. Bićete posesivni, veoma strastveni i prilično tajanstveni krajem leta.
Zdravlje –  Povremena nervoza.

jarac
JARAC (22.12.- 19.1.)
Posao - Saturn, vladalac vašeg znaka, planeta ambicije u moćnoj Škorpiji cele godine je u dobrom aspektu sa Plutonom, planetom transforamacije, moći i harizmatičnosti koji je u vašem znaku donosi vam mnoge nove šanse u karijeri, naročito ako ste u zrelim goidnama i propustili šansu sredinom 80tih. Od samog početka godine kreće dinamičan period, mnogobrojne poslovne ponude će biti ono što ćete razmatrati u februaru i sve do polovine marta imate dosta prilika za proširenje poslovanja uz pomoć Vodolije, Ribe i Ovna. Bik i Vaga će većim delom godine biti osobe na koje ćete moći da se oslonite. Od sredine marta do pred kraj aprila ne ulazite u rizične poslove posebno u domenu građevine, sporta i nekretnina. U maju ste izloženi velikim izazovima na svim poljima, ako ste umetik, mogući su veliki projekti, putovanja u inostranstvo. Tranzit Jupitera, planete koja simbolizuje novac, strance i napredak, slab  je u Blizancima zbog čega verovatno niste uspeli da ostvarite mnogo toga što ste želeli u drugoj polovini 2012. Ulaskom u znak Raka krajem juna 2013. otvaraju se neke nove perspektive zahvaljujući ponudama onih koji će biti u stanju da prepoznaju vaše kvalitete i da vam pruže šansu. Mladi Jarčevi treba da rade na sebi i da se ne predaju malodušnosti, posebno ako se bave nekim poslom u kome imaju jaku konkureniciju. Moguće su ponude iz inostranstva koje ćete verovatno rado prihvatiti. Pomračenja Sunca 10.maja i 3. novembra ne dotiču vas nešto naročito osim što biste tada mogli biti skloni prevelikim izdacima ili nesmotrenom trošenju novca.
Ljubav- Druga polovina februara i marta bi mogli biti romantični meseci kao i maj ali u aprilu izbegnite bilo kakve rasprave sa stalnim partnerom ili ulaženje u emotivne veze za koje niste sigurni da imaju perspektivu.Maj bi takođe mogao biti mesec ljubavi i trealo bi jedino da u vreme pomračenja Sunca 10.maja donesete nesmotrene odluke ili budete skloni prejakim emocijama, možda čak i zaljubljivanju na prvi pogled.Ako se radi o Raku, Biku ili Lavu, najverovatnije da je pred vama nova ljubav sa osobom sa kojom možete vrlo brzo poželeti da planirate brak ili možda i zajednički odlazak u inostranstvo, naročito u drugoj polovini godine.Ulazak Jupitera, planete slave, bogatstva, simbol inostranstva u astrološko polje partnerskih odnosa krajem juna donosi zadovoljstvo u bračnim i ljubavnim odnosima. Bićete veliki oslonac partneru a slobodni Jarčevi mogu se zaljubiti u nekog ko živi u inostranstvu.U septembru se nastavlja mogćnost tajnih ljubavi, flert sa poznatom osobom, izlazak iz anonimnosti, novi unosni poslovi.Druga polovina septembra donosi damama Jarcima ljubav sa starijim gospodinom, možda bankarom,  muškarci će biti skloni flertu, ljubomornim scenama.U oktobru će strasti biti nešto manje jer će vas poslovi okupirati do te mere da nećete stizati da se bavite ljubavnim dilemama.
Zdravlje – Problemi sa metabolizom.

vodolija
VODOLIJA (20.1.- 19.2.)
Posao - Na samom početku godine Mars, planeta akcije u vašem znaku daje vam vetar u leđa i vi krećete velikim tempom ka ostvarenju cilja. Dobar uticaj Jupitera, planete dobrotvora iz vašeg astrološkog polja ljubavi i srećnih okolnosti traje i dalje sve do kraja juna do kada ćete razrađivati poslove, posebno u martu i aprilu sa Ovnom, Ribama,Blizancima. Neće se sve odvijati onako kao želite, maj donosi dosta poteškoća u komunikaciji, posebno sa Jarcem Škorpijom ili Bikom. April je jedan od boljih meseci posebno za sportiste, za one koji su spremni da rizikuju i koji žele da započnu neki nov, samostalan posao. Trudićee se da osvojite simpatije okoline. Moguće su iznenadne ponude iz firmi sa nemačkog jezičkog područja. Pomračenje Sunca 10. maja može doneti stambene probleme ili konflikte na poslu, naročito ako se bavite privatnim biznisom ili radite u privatnoj firmi. Slična situacija ponovoće se 3. novembra u vreme ponovnog pomračenja Sunca. Ipak malo šta će moći da vas demorališe. Tranzit Jupitera preko znaka Raka od kraja juna donosi nove odgovornosti, mnogo posla i mogućnost proširenja saradnje sa strancima. Finansijska situacija će biti relativno povoljna sve do jula, imaćete dosta sreće sa novcem a od tada, tačno prema zaslugama, od vas lično i vaših ambicija zavisiće i zarada. Posle 15. septembra mogući su konflikti sa pretpostavljenim sve do kraja novembra.
Ljubav – Tranzit Marsa utiče najviše na vaš odnos prema ljubavi, stalnom partneru ali i prema onima koji vam se udvaraju. Preterano samopouzdanje može biti uzrok problema. Trudićee se da ostavite utisak tolerantne osobe ali zapravo to nećete biti, imaćete potrebu za izlascima, posebno u januaru i aprilu.Ako ste u stalnoj vezi u koju ste ušli 2012. ukoliko ne stupite u brak, najverovatnije ćete raskinuti ili biti u iskušenju da uđete u paralelnu vezu. Od kraja juna situacija se prilično komplikuje ako ne budete spremni da imate iskren odnos sa partnerom.Ukoliko ste slobodni, tokom jula trebalo bi da idete na odmor, bilo bi dobro da idete negde van zemlje sa društvom, u nekom lepo ambijentu predstoji vam poznanstvo sa ambicioznom osobom sa kojim ćete verovatno nastaviti da se viđate sve do kasne jeseni. Mlade Vodolije imaće veoma komplikovan odnos sa roditeljima upravo po pitanju njihvog neodobravanja vašeg načina života. Trzavice u domu vas očekuju u vreme pomračenja Sunca, oko 10. maja i 3. novembra, naročito ako ste u vezi sa nekim ko ne imponuje vašoj porodici ili s njima često dolazi u konflikt.Rođeni sredinom 80.tih želeće po svaku cenu da srede svoj život i mogu ne razmišljajući da stupe u brak sa nekim ko im u stvari ne odgovara.
Zdravlje – Povremena nervoza.

 ribe
RIBE (20.2.- 20.3.)
Posao – Iako je Jupiter u Blizancima u koje je ušao polovinom juna većini znakova doneo konfuziju na poslovnom planu, kod vas situacija nije loša. Ova planeta prosperiteta je upravo jaka u četvrtoj astrološkoj kući pa sve što ima veze sa nekretninama i novcem, zaradom, privatnim biznsom krenulo je nabolje i nastaviće se povoljan trend i kada Jupiter uđe u Raka krajem juna 2013. Naporan početak godine sa Marsom, planetom akcije u astrološkom polju tajnih neprijatelja može vas učiniti umornim ali ne i spremnim da odustanete od svojih ciljeva, naročito ako je karijera u instrantvu ono čemu težite. Početkom februara Mars i Neptun u vašem znaku donose nove ambicije, posebno je ova konjukcija planeta naklonjena umetnicima, lekarima, naučnicima. Do sredine marta držite konce u svojim rukama i taktizirate a zatim krećete ako treba i u direktne sukobe sa onima koji vam prave probleme. Tokom aprila pokazaćete svu svoju energičnost a u maju vas čeka pomračenje Sunca u astrološkoj kući kraćih puteva i intelekta i to 10.maja zbog čega u to vreme ne bi trebalo da donosite nikakve radikalne odluke. Ovo je godina u kojoj možete imati sreće na lutriji ili preko nasledstva. Umetnici, sportisti i osobe koja se bave poslom zbog koga su prisutni u javnosti mogu očekivati uspeh, zahvaljujući podršci Jarca, Bika ili Škorpije.Finansija situacija bi mogla da se značajno popravi.
Ljubav – Vaš znak važi za nestalan, zaljubljiv ali vi ste verovano u poslednje vreme rešeni da više vremena provodie uz stalnog partnera ili u domu uz porodicu. Pošto će Jupiter ući krajem juna u astrološko polje ljubavi, mnoge mlade Ribe mogu odlučiti da stupe u brak ili ako su u braku da dobiju decu. Tokom februara marta i maja slede mnogobrojni susreti, izlasci i mogućnost poznastva sa onima koji će vam se svideti.Aspekt između Saturna i Plutona, dve jake planete na relaciji Škorpija-Jarac donose vam stabilizaciju stanja u ljubavi i posebno damama Ribama, vezu sa nekim u koga možee da imate vleiko poverenje. Pomračenja Sunca neće bitno uticati na predstavnike vašeg znaka osim ako niste u vezi sa nekim ko živi u inostranstvu ili vaš partner često putuje zbog čega ćete imati potrebu da više vremena provodite zajendo. Malo koja Riba će ostati sama ove godine, uspećete da osvojite koga poželite a vas će, ma kog pola da ste, privlačiti stabilni partneri koji znaju šta žele od života. Kraj leta donosi dosta turbulencija, posebno od sredine septembra, onim Ribama koje imaju ljubomorne partnere zbog čega bi bilo dobro da se previše ne izlažete rizicima koje nosi flert jer će partner pomno pratiti sveki vaš korak.
Zdravlje – Dobro se osećate.


Jasminka Holclajtner
Zodiacal signs designed by Nikola Mijalković, e-mail: ilusiondn@nadlanu.com

Нема коментара:

Постави коментар